Handmade

Sinds Oana met ons werkt heeft ze veel maatwerk typografie logo’s gemaakt. Speels, sober of decoratief, alles is mogelijk en waar je vooral zeker van bent is dat er niemand is met hetzelfde logo als jij. Hieronder laten wij een aantal logo’s zien die Oana en Michelle in de afgelopen tijd hebben gemaakt aangevuld met uitleg en toepassingen.

Putki Elvis

Putki Elvis is een Finse loodgieter die bekend staat om zijn grappen en grollen (en drollen? haha). Daarom hebben we een illustratief logo getekend met geïntegreerde buizen en druppels in de typografie. Op deze manier zie je dat het om een loodgieter gaat die vaak vrolijk is en dat ook wil uitstralen.

Schouten Investments

Voor Pieter Schouten, de eigenaar van Schouten Investments hebben we een monogram gemaakt. Een monogram is een sybmool dat is opgebouwd uit een of meerdere letters (of andere grafische symbolen) die samen zeer herkenbaar zijn. Een monogram past goed bij Schouten Investments omdat het een serieuze partij is en dit ook graag uitstraalt. We hebben de initialen van Pieter Schouten gebruikt inplaats van die van Schouten Investments omdat deze initialen in deze tijd niet zo gunstig zijn.

JB Plantes

Voor JB Plantes hebben we ook een monogram gemaakt, wederom met de initialen van de oprichter, Jan Bouman. Dit monogram heeft echter een hele andere uitstraling. Waar het monogram van Schouten Investments statig en serieus is laat dat van JB Plantes veel meer het levendige karakter van bloemen en planten zien.

Healthy Day Distribution

Healthy Day Distribution zet zich in voor gezond eten en niets dan gezond eten. Daarnaast vinden zij dat je door gezond eten gelukkiger en vrolijker wordt. Deze uitstraling hebben we terug laten komen in het logo. Door het handgeschreven karakter is het logo menselijk en is het makkelijk om connectie te maken met het bedrijf. 

Azule

Azule is het tegelmerk van Designtegels en wilde, ter ere van hun 10 jarig bestaan, een wapen ontwikkelen waar veel van hun bedrijfsgeschiedenis in zit. De leeuwen vertegenwoordigen het wapen van Utrecht, het kruis dat van Breda. De kroon laat de Nederlandse achtergrond van het bedrijf zien terwijl de Marokkaanse en Vietnamese sterren de afkomst van de tegels vertegenwoordigen. Er zitten nog een aantal symbolische tekeningen in, zie jij ze?