Een creatief bureau voor merkidentiteit en strategie. In 2008 heb ik Miesart opgericht en sinds 2016 word ik geassisteerd door de talentvolle Oana Clitan.

Herkenning en verrassing

Met een scherp oog en fijn oor voor details en nuances, ontwerp ik merkidentiteiten die de verhalen van instanties of bedrijven écht vertellen. Ondanks, of juist dankzij, het feit dat wij ons in een wereld bevinden waarin alles constant lijkt te veranderen, ben ik overtuigd van de noodzaak van een consistente en herkenbare strategie en stijl. Het spanningsveld van een sterke merkidentiteit bevindt zich tussen herkenning en verrassing. Het fundament van een merkidentiteit wordt gebouwd op basis van een heldere strategie en bestaat uit een logo, typografie, kleur en een set regels die samen voor herkenning zorgen (denk aan de iconische logo’s van NS en Nike). De doorvertaling naar spraakmakende campagnes zorgt voor verrassing (‘even Apeldoorn bellen’). Met name op dat eerste gebied ben, maar belangrijker nog, voel ik mij thuis.

Droom

Het is mijn droom om merkidentiteiten te ontwerpen die generaties lang blijven bestaan door hun iconische karakter en kracht. En om op die manier bij te kunnen dragen aan de rijke geschiedenis van het Nederlandse grafisch ontwerp.

Michelle Haak 

Vaste spelers

Michelle Haak
Michelle Haak
+31 [0]6 15 96 20 52
m.haak[at]miesart.com


Oana Clitan
+31 [0]13 117 03 45
hallo[at]miesart.com