Amphia Ziekenhuis

Voor Amphia hebben we een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld. In 2019 wordt het nieuwe ziekenhuis geopend en in de aanloop naar de nieuwbouw wordt de nieuwe identiteit uitgerold.

amphia_logo

Persoonlijk en modern

Na interviews met veel verschillende mensen uit alle lagen van de organisatie en in goed overleg met de kenniskern Communicatie en Marketing hebben we en logo ontwikkeld zonder het woord ‘ziekenhuis’. De term ziekenhuis is oudbollig en Amphia is juist een moderne dynamische zorginstelling waarbij de patiënt steeds meer zelf de regie in handen neemt. Daarnaast biedt het logo ruimte voor profilering van specialisten. Omdat Amphia zo groot is en veel kennis in huis heeft was het voor de specialisten belangrijk om hun eigen specialisme uit te kunnen dragen.

amphia_chirurgie_logo

Gefasseerde introductie

Met het oog op de nieuwbouw hebben Amphia en Miesart gekozen voor een gefasseerde introductie. Kleding, auto’s en drukwerk worden op natuurlijke vervang momenten voorzien van de nieuwe huisstijl. Deze keuze heeft voor- en nadelen maar past het beste bij de situatie van Amphia. Deze aanpak geeft ons de ruimte om bij te schaven waar nodig en houdt de organisatie flexibel.

Klinieken, MSB-A en Vrienden van Amphia

Voor zelfstandig opererende bedrijfsonderdelen van Amphia zoals Klinieken, het MSB-A en de stichting Vrienden van Amphia hebben we een aparte huisstijllijn ontwikkeld die sterk refereert naar de corporate identiteit.

 

 

 

 

 

 

msba_logo

 

Amphia_Vrienden-van-Amphia

 

Sponsor van het BeterBoek

Sponsoring
Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in deze ziekenhuizen gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het BeterBoek
Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.


Het nieuwe ziekenhuis

Terwijl de 4 bouwbedrijven druk zijn met de bouw van het nieuwe ziekenhuis is het nieuwe logo op het huidige gebouw geplaatst.


Samenwerking

De stationary en huisstijlrichtlijnen zijn in samenwerking met Emmy van Thiel ontworpen. Sinds 1 december 2015 werken wij niet meer samen met Emmy van Thiel en is Miesart verantwoordelijk voor de huisstijl implementatie. Graag willen wij Emmy bedanken voor haar inzet.